3 Secrets per a millor aprenentatge

Una cosa que n’ensenyen molt poques escoles és tenir metes definides clarament al moment de començar aprendre un idioma.

Però si vols tenir èxit ho és una cosa importéssim! Hauries de saber el teu PERQUÈ d’aprendre aquest idioma (si és que t’agrada la cultura, si és per una feina o si és perquè t’agrada un noi o noia i li vols poder comunicar millor).

No només n’hauries de tenir una meta, però també és important tenir un pla i una manera de fer-te responsable per aconseguir la teva meta.

En aquest article breu, us vaig a explicar com estic fent aquestes tres coses en el meu repte de 30 dies.

Read it in English

Tenir una meta

Us vaig explicar en el vídeo del altre dia ho que és el meu PERQUÈ per voler millorar el meu nivell de català. Si no hi has vist el vídeo, doncs fes click aquí per veure’l.

Fes-te un pla d’èxit 

Avui m’hi he posat per a organitzar-me un pla d’èxit. Doncs l’és només un pla setmanal de ho que faré cada dia. Així, ni ho tinc de pensar, ja sabré el meu deure del dia quan aixeco.

plan for successAquí el pots veure:

Dilluns – Gramàtica/Estructura

Dimarts – Gravar vídeo o escriure un article

Dimecres – Publicar un vídeo

Dijous – Intercanvi d’idiomes

Divendres – Publicar un article

Dissabte – Gravar un vídeo

Diumenge – Català més descansat (per exemple: llegir, veure series/pel·lícules, escoltar/analitzar cançons)

 

Cada dia: “estudiar” amb Anki, llegir i agafar més vocabulari, escoltar música, whatsappear

Fes-te responsable

Una altra cosa molt important és tenir alguna manera de fer-te responsable per aconseguir-te la teva meta. Segur que hi ha moltes maneres de fer-t’ho.

En el cas de fer un repte com estic fent jo, MAI te n’hauries d’anar a dormir sense complir la teva responsabilitat. Potser que al final dormiràs menys, però almenys tindràs la satisfacció de una sabia millor de l’idioma que estàs aprenent.

Us vaig a recomanar dues maneres der fer-te responsable per aconseguir la teva meta.

  1. Creure’t un registre

M’he fet un registre de responsabilitat senzill pels propers 30 dies del repte. Hi té el dia, les activitats que he fet aquell dia i el temps aproximadament. El pots veure aquí

Hi pots veure que hi ha dies que vaig complir més d’una hora, però mai em deixo anar a dormir sense fer el mínim.

  1. Aconsegueixi companys de responsabilitat

accountabilityPotser que tinguis algun amic que també vol aprendre o millorar un idioma. Llavors, perquè no us feu responsable? És molt més probable que ho aconsegueixis si tens algú amb que ho fas junts i que et fa responsable perquè un no voldrà faltar a l’altre.

Jo en tinc dos. No volen aprendre català, sinó anglès i castellà. Igualment, així anirem veient si tothom s’està fent la seva feina.

Concloent

Si fas aquestes tres coses que t’he recomanat, doncs és MOLT més probable que aconsegueixis la teva meta.

Creixo que ho pots fer, doncs ves-t’hi!

Si t’ha agradat aquest article, doncs si us plau fes un comentari avall. I com sempre, agreixo les correccions i l’ajuda.

Tornar al Repte de 30 Dies

  • […] Llegeix-lo en català […]