Com millorar les habilitats d’una llengua en només 30 dies: El repte de 30 dies del Ethan

7 dies de la setmana Últimament m’he sentit una mica hipòcrita. O sigui, sempre dic als meus estudiants i als lectors de RealLife l’important que és practicar qualsevol idioma que estàs aprenent cada dia, però no ho faig jo.

Read it in English

L’idioma que estic aprenent més recentment és el català. Hauria de ser fàcil, oi? Doncs visc a Barcelona, tinc amics qui en parla Català i quasi tothom que viu aquí ho parla. Igualment, encara aconsegueixo no practicar-ho cada dia.

Com és que això potser possible? Visc a l’estranger i hauria d’estar completament immers, oi?

NO

Molta gent creu que si vius a l’estranger estàs garantit èxit amb un idioma però és clar que això NO és veritat. Encara has de treballar durament per practicar l’idioma. Només viure a un país on s’ho parla no és suficient.

Crec que el meu català no està malament. Vaig aconseguir un nivell conversacional després de només sis setmanes aquí, més o menys. Tanmateix, em sento que vaig fer molt progres els meus primers mesos aquí però des de aleshores el meu nivell s’ha quedat estancat.

Aleshores que passa?  

Doncs ensenyo anglès aquí i també passo molta estona treballant en el RealLife Global, de ho que tota la feina és en anglès. En general només practico català quan quedo amb els meus col·legues al cap de setmana, però no és suficient per a créixer.

Què puc fer?  

Aleshores vaig començar rumiar-ho. Com puc integrar practicar català cada dia a la meva feina de RealLife? I, inspirat per aquest Ted Talk extraordinari, vaig trobar una solució.

Pel mes sencer de juliol practicaré el català d’alguna manera cada dia almenys una hora, per exemple parlant, escoltant, llegint, escrivint o estudiant una mica de la gramàtica i la estructura. Compartiré el meu progres amb vosaltres per entrades d’aquest blog i amb vídeos. També aprofitaré d’això com una oportunitat per a reflexionar profundament al procés d’aprenentatge i compartir les meves troballes amb vosaltres, RealLifers.

Doncs uneix-te amb mi a la meva aventura! Espero inspirar-te i desafiar-te.

Veure els vídeos aquí:

Llegir els articles aquí:

El meu registre de responsabilitat

Per veure’l, fes click aquí.  

  • […] Tornar al Repte de 30 Dies […]

  • […] Aprendre’n més sobre el meu repte de 30 dies aquí […]