6 Maneres de trobar temps per millorar un idioma

Una de les excuses més comuns que em diuen els aprenents d’anglès és, “No tinc temps.”

Pensar-t’ho, alguna vegada ho has dit relacionat amb millorar un idioma?

Entenc completament aquesta preocupació. Tothom està ocupat. Però al final, ho és només una excusa. De veritat no crec que ningú estigui massa ocupat per no poder millorar les seves habilitats en un idioma estranger. Només t’has de trobar el temps que ja en tens per això: els teus moments convenientst.

Recordeu, potser que aquestes sis coses no semblen suficients però increments curts de practica poden fer una GRAN diferencia conforme passi el temps.

Doncs veu aquest vídeo i llegiu la transcripció per a descobrir com trobo el temps per millorar el meu català cada dia tot i que tinc un horari ple.

[leadplayer_vid id=”53BD3D2C888AB”]

 

Aprendre’n més sobre el meu repte de 30 dies aquí

Transcripció

Bona nit i bon dia a tothom.

Wenu, avui vull parlar-vos de com utilitzar els teus moments convenients per millorar l’idioma que estàs aprenent.

Is this RealLife?

Aww yeah!

Wenu, jo vaig a parlar en Català perquè òbviament estic fent aquest repte. Si no has vist l’altre vídeo fes click aquí per veure’l on us explicaré ho que estic fent en aquest repte de 30 dies.

Wenu, és molt important com estic fent això d’aquest repte que trobo els moment convenients per practicar el català perquè jo treballo, com segurament ho fas tu també i no tinc molts temps per seure’m i estudiar.

Doncs, he trobat algunes altres maneres per aprofitar d’aquests moments. I si ets com molta gent que en conec que diuen que no tingui temps per practicar, segur que ho trobes.

N’hi ha sis coses que vull recomanar-vos fer per aprofitar dels moment convenients.

1. Escoltar Podcasts

listenEl primer és escoltar Podcasts. Jo passo gairebé tot el dia escoltant Podcasts: quan vaig a córrer o fer exercici, quan vaig a fer compres o si estic al carrer o si estic caminant a donar una classe, sempre tinc posat un Podcast. Wenu escolto molts que són en anglès però també escoltar la Competència i així puc practicar d’escoltar el català i també m’estic fent corrent a ho que està passant ara a Catalunya i em puc riure una mica també.

2. Usa un sistema de repetició espaiada

Wenu la propera cosa és una aplicació que es diu Anki. Anki és fenomenal. Ho recomano als tots el meus estudiants i els meus amics i a qualsevol persona que s’està aprenent un idioma. És el millor ferrament que jo conec per practicar i per memoritzar el vocabulari. Jo com estic fent aquest repte estic aprenent molt vocabulari nou i esta molt bé perquè així no vaig oblidant.

3. Llegeix

El que seria la propera cosa que és una cosa per fer als moments convenients és llegir. Intento llegir cada dia abans d’anar a dormir i així també vaig anotant el vocabulari que no sé. No el busco al moment perquè si no m’avorrí massa. Però ho anoto i desprès ho busco i desprès ho poso al Anki per estudiar més tard. L’Anki està molt bé perquè necesites cinc minuts per repassar el vocabulari i treballa amb la teva ment, amb la teva memorització. Tinc un article que vaig escriure sobre l’Anki que pots llegir aquí.

4. Veu series

La propera cosa seria veient. Veient series. Quan estic menjant moltes vegades poso una sèrie, un episodi de 20 minuts i passo la estona menjant i veient el sèrie així practico escoltar i òbviament en anglès tens moltes més opcions que en català. Tens més sort que jo.

5. Xerra amb parlants natius

Doncs la quinta cosa seria Whatsapp. Whatsappeant. Jo també passo molta estona Whatsappeant amb els amic i llavors també practico escriure una mica tot i que sigui per un Chat. Però està bé.

sing in the shower6. Canta

I la ultima cosa és cantant. Jo passo molta estona també cantant quan estic a la dutxa o estic al carrer tot i què la gent, potser que pensin que estic una mica boig, però a mi m’agrada molt cantant i a més en altres idiomes si cantes tindràs un accent una mica millor. És una bona manera per practicar la pronunciació, per entrenar els musclos de la boca, per fer els sons dels altres idiomes que no tens a la teva llengua materna.

Aprofita

Doncs ja està, tots sis i et desafio per anar-hi i anar aprofitant dels teus moments convenients amb aquestes sis coses.

Moltes gràcies per a veure’l vídeo aquest i espero que aniràs també seguint el meu desafiament. Agraeixo molt el teu suport. Merci, adéu!